Praktijk-Stuk

De naam Stuk staat voor SpelTherapie voor Unieke Kinderen. Maar Stuk is veel meer. Stuk staat voor iets dat kapot is gegaan, iets dat weer zal moeten helen, maar ook een toneelstuk, een bloemstuk. Iets dat gecreëerd is en is opgebouwd. Meerdere betekenissen voor een heel eenvoudig woord. Praktijk-Stuk helpt volwassenen en kinderen weer helen, waar iets stuk is gegaan. Zodat je later kunt zeggen: het gaat een STUK beter met mij….

Annemieke van de Graaf Mijn naam is Annemieke van de Graaf. Ik ben moeder van twee jonge kinderen. Nadat ik mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener heb afgerond, heb ik jarenlang als Families-First werker, ambulant begeleider en opvoedondersteuner gewerkt in zogenaamde ‘probleemgezinnen’. Het samenwerken met een heel gezin, om de ouders weer op één lijn te laten komen en de sfeer in huis weer goed te krijgen, was een geweldige, spannende en interessante uitdaging. Ik heb tijdens het werken in deze gezinnen regelmatig te maken gehad met kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Of met ouders die zich zorgen maken over hun kind en graag hulp willen maar niet precies weten wat geschikt is. Ook sprak ik soms ouders die, met een onderzoeksverslag in de hand, niet weten bij wie of waar ze terecht kunnen. Om voor deze kinderen en voor de volwassenen om hen heen iets te kunnen betekenen volgde ik in Amsterdam de opleiding tot Speltherapeut. Op deze manier kan ik kinderen en hun gezin op een andere manier begeleiden. Ik heb ervaring opgedaan als speltherapeut bij een particuliere praktijk en op een school voor Speciaal Basisonderwijs in Bakkum (Cluster IV onderwijs). Ik heb mij daarnaast gespecialiseerd in het werken met gezinsopstellingen door middel van speelfiguren.

Speltherapie Heiloo Noord-HollandAls persoon ben ik iemand die zich betrokken voelt bij anderen en in het bijzonder bij kinderen. Ik vind het, misschien juist omdat ik zelf moeder ben van twee jonge kinderen, geweldig dat ik als Speltherapeut kinderen en jongeren kan helpen. Of liever gezegd: kinderen en jongeren kan helpen zichzelf te helpen, zodat ze weer op eigen kracht verder kunnen! Hierbij is ieder kind uniek en iedere therapie weer anders.

 
 

Sinds januari 2018 werk ik als speltherapeut en gezinscoach voor de Opvoedpoli in Alkmaar. Deze combinatie: een eigen praktijk én werken voor een organisatie geeft mij de kans ervaringen op te doen met veel verschillende gezinnen en collega’s, waardoor ik mijn werk nog professioneler kan uitvoeren.

 

Opleidingen:

  • Master of Arts Therapist
  • Post-HBO Speltherapie
  • Post-HBO Supervisiekunde en professioneel begeleider
  • Post-HBO Intensieve Ambulante Gezinsondersteuner
  • HBO-Sociaal Pedagogisch Hulpverlener
  • Specialisatie Gezin op Tafel (gezinsopstellingen)
  • Specialisatie Culturele verschillen in therapie